lunes, 17 de agosto de 2009

2a etapa 9 d'agost: Castellars - Espui (46 km)

2n dia. 8.30h alarmes vàries. Esmorzem amb tranquil·litat mentre saludem a tots els companys de Pedals i passem pel control de segells. El peu no em fa tant mal!! Iuju....les drogues estan actuant......entre unes coses i altres sortim tard...però avui són pocs kms, uns 45, amb un relleu assequible. Això sembla. Però amb la BTT no et pots refiar perquè potser trobem molta roqueria. I és clar així era. Sortim de Castellars per encarar uns 6km de port de les Fades_menal_Peranera que teníem a mitges del dia anterior. El paviment és absolutament pedregós, fa mal rodar, la bici se’n va una mica. La pendent és molt continuada i de duresa notable. En Xavier passa moments de tensió entre tanta pedra. Arriba xop xop xop a dalt!! El dia està entre núvols i clars!! Esperem que aguanti! Les vistes són immillorables a dalt del port amb tot el Barranc d’Erta a la vista. Baixem fins al poble d’Erta i allà afrontem dos ports més de menor envergadura: el Coll de SAS i el Coll de sant Pere per arribar a Les Esglèsies, punt de control.
Ara toca escalar el Coll de Pemir. D’una duresa important, les rampes són molt exigents i no hi ha cap descans fins a dalt. Peaso emboscada. Però això encara no ha acabat ja que ara hem de coronar el mateix port una mica més amunt entre pedres i terreny impossible que hem de fer a peu fins arribar a dalt del Coll de l’OLI. Ja tenim l’etapa pràcticament enllestida!! Bàsicament ens queda un descens fins a Espui (Vall Fosca), poble de final d’etapa, previ control a La Torre de Capdella.
L’hotel està després del poble....però ens n’hem adonat massa tard...ja hem fet la ‘catxo’ rampar d’Espui...tornem a baixar per l’altra banda del poble per tal de tornar a sortir a la carretera i arribar ara sí a l’hotel. Allà ens atén el propietari molt amablement i anem a dutxar-nos. Quines habitacions!! Tot nou...i les dutxes amb totes les xorradetes del món i més.....Ja nets i polits baixem a dinar una torrada de pernil del país amb coles i gelat...mentre anem alimentant a la mascota de l’hotel. La tarda l’omplim amb sessió de massatges per tothom que ens fem mútuament, visita a la piscina de l’hotel, visita al poble d’Espui i al museu de construccions de pedra en miniatura rèpliques d’originals a Espui també. Per acabar-ho bé anem a fer unes cerves a un bar local. El sopar a l’hotel molt copiós, quina passada...i algú es va passar amb el vi.....Abans d’anar a dormir, vàrem prendre un digestiu doble, com es passen!!.....i unes rondes de cartes....vaig fer de mestre de cerimònies ensenyant-los a jugar a 'la escoba', ho van aprendre ràpid i em van apallissar...buaaaaaa...nunca mais!! Fins demà!

Amb aquesta sessió de TOP Models començava la segona etapa!! Ho sento nens no ho he pogut evitar que esteu molt monos!!



Ara sí, foto oficial de sortida!

Barranc d'Erta, després de la 1a ascenció del dia Coll de Menal_Peranera_Fades.


Barranc d'Erta



En Xavier coronant el 1r port.




L'Asun coronant el 1r port.


Què has perdut xaval???!!

Coll de SAS


Pujant Coll d'OLI, amb les meves amigues!

Pujant Coll d'OLI

Pujant Coll d'OLI

Barranc d'ERTA

Panoràmica Asun_Barranc d'ERTA

Entre les vaques, 2 ciclistes!!

Camp a través???? No prenguis mal!!

De relax!! Coll de l'OLI coronat, duríssim!!


Inici descenc Coll de l'OLI

Fent el burrícola a dalt del Coll.

Terra argilosa en zona Coll d'OLI, Vall Fosca.


Xucla, xucla.....



Què penja de la finestra, 10 punts per qui ho encerti! Allotjament a Hotel Montseny, Espui, a prop d'Espot.


No hay comentarios:

Publicar un comentario